Pilgrimsmusslor med avokadokräm

Pilgrimsmusslor med avokadokräm
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor med avokadokräm

Av: Pia - Borås

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Pilgrimsmusslor, syrlig rödkål samt avokadokräm smaksatt med vanilj.

**Dryckestips
**Pinot Gris Reserve Alsace

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor (tinade eller färska)

Avokadokräm

  • 1 avokado, urgröpt
  • 2-3 msk citron, färskpressad
  • 1 tsk citron, skal, finrivet
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 vaniljstång, delad och urskrapad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymald, (efter smak)

Rödkål

  • 1 rödkål, litet, finstrimlat
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • olivolja, till stekning
  • 1 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • mangoldskott

Gör så här

Avokadokräm

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Rödkål

  1. Koka vinäger, vin och socker.
  2. Reducera till hälften.
  3. Stek kålen snabbt i oljan.
  4. Häll på vin/vinäger blandningen.
  5. Låt koka 2 minuter.
  6. Salta och peppra samt lägg i smöret och rör om.

Musslor

  1. Stek pilgrimsmusslorna i het panna, max 30 sekunder på varje sida.

Vid serveringbr>Fördela rödkålen på 4 tallrikar, musslorna på kålen och sedan avokadokrämen.

  1. Garnera med mangoldskott.