Italiensk sorbet med limoncello och citronmeliss - Sorbetto misto con Limoncello

Italiensk sorbet med limoncello och citronmeliss - Sorbetto misto con Limoncello
Foto: TV4

Italiensk sorbet med limoncello och citronmeliss - Sorbetto misto con Limoncello

Av: Philip Ajeenah

Från: Halv åtta hos mig

3 ingredienser

Syrlig och söt sorbet på det fantastiska italienska viset. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g italiensk citronsorbet
  • 2 msk färsk citronmeliss
  • 12 cl välkyld limoncello

Gör så här

  1. Förvara Limoncellon i frysen i minst 6 timmar innan servering.
  2. Lägg in 4 st tomma cocktailglas i frysen 2-3 timmar innan servering.
  3. Tag ut sorbeten ur frysen cirka 20 minuter innan servering
  4. Tag ut cocktailglasen ur frysen och lägg upp 2-3 sorbetkulor i varje glas. Droppa cirka 3 cl limoncello över sorbetkulorna i varje glas. Toppa med citronmelissblad och servera