Petit Pelle Janzon

Tina Nordström KM

Petit Pelle Janzon

8 ingredienser

20 m

Här kommer ett riktigt gott och smart tips på en liten rätt att servera i jul.

Ingredienser

portioner
  • 200 g oxfilé
  • 4 skivor briochebröd
  • 4 msk smetana (eller crème fraiche)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 80 g löjrom
  • äggula, gravad och torkad
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • svartpeppar (från kvarn)

Gör så här

  1. Putsa oxfilén fri från senor. Skär köttet i tunna skivor och banka ut dem lätt mellan plastfolie.
  2. Stansa ut fyra små rundlar av briochebröd. Gör rundlarna så pass små att de kommer täckas av köttet. Rosta eller stek brödet gyllenbrunt.
  3. Klicka lite smetana på varje brödskiva och strö på hackad lök.
  4. Täck varje brödskiva med oxfilé och toppa med löjrom, gravad äggula och gräslök.
  5. Dra ett par varv med pepparkvarnen över det hela och servera!