Foto: Peter Larsson

Jordärtskocksoppa


Krämig soppa med jordärtskockor - recept från restaurang Fåfängan.

  • 1 st gul lök, grovhackad
  •   rapsolja
  • 1 l vatten
  •   grönsaksbuljong (tärning, pasta eller pulver)
  •   salt
  • 300 g  jordärtskockor
  • 300 g potatis
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka, liten
  • 3 dl grädde
  •   vitvinsvinäger
  •   salt
  •   peppar
  1. Sautera löken i lite rapsolja
  2. Häll på 1 liter vatten med lite salt och grönsaksbuljong (tärning, pasta eller pulver)
  3. Skala, tärna och lägg i potatis och jordärtskockor
  4. Riv ned morot och palsternacka
  5. Koka i 25 min, mixa soppan slät
  6. Tillsätt grädde
  7. Smaka av med salt, peppar och vitvinsvinäger

Annons:

Liknande recept

Jordärtskocksoppa

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  25 min
  •  8 ingr

Varm renbuljong

av Carina och Ulrika Brydling
  •  13 ingr

Jordärtskockssoppa

av Jens Sjögren, Sebastian Hedin
  •  20 min
  •  7 ingr
  •  12 ingr
  •  ca 2 h
  •  16 ingr
  •  9 ingr