Foto: Tv4

Långkokt högrev


4

Serveras med fettucine.

Den här rätten tar cirka 2.5 timmar att tillaga.

Vintips från Peter
Santa Ana Reserve Viogner, artnr 73874

Peter bjöd även på
VItlökshalstrad kräfta
Créme brulée

Kolla in alla recept på Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

  • 8 hg fin högrev
  • 4 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  •   lagerblad
  •   Svartpeppar, hel och efter smak
  • 1 l buljong
  1. Skär högreven i mindre bitar, förslagsvis en bit per person.
  2. Bryn dessa i en gryta och lägg sedan i morot, palsternacka, gul lök, lagerblad och svartpeppar.
  3. Blanda vatten och buljong med lite tomatpuré och låt sjuda i minst två timmar.
  4. Mot slutet kan man lägga i skivade morotsbitar och palsternacka som serveras tillsammans med köttet.
  5. Servera med pasta eller potatis och små inlagda rödbetor.

Annons:

  •  1h 15 min
  •  38 ingr
  •  24 ingr

Långkokt stockholmsgris

av Lars - Stockholm
  •  4-6 h
  •  28 ingr

Ankbröst med rotfruktspytt

av Nicholas - Stockholm
  •  33 ingr
  •  20 ingr
  •  5 h
  •  13 ingr
  •  22 ingr