Långkokt högrev
Foto: Tv4

Långkokt högrev av
Klockan nio hos stjärnorna,  


4

Serveras med fettucine.

Den här rätten tar cirka 2.5 timmar att tillaga.

Vintips från Peter
Santa Ana Reserve Viogner, artnr 73874

Peter bjöd även på
VItlökshalstrad kräfta
Créme brulée

Kolla in alla recept på Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skär högreven i mindre bitar, förslagsvis en bit per person.
  2. Bryn dessa i en gryta och lägg sedan i morot, palsternacka, gul lök, lagerblad och svartpeppar.
  3. Blanda vatten och buljong med lite tomatpuré och låt sjuda i minst två timmar.
  4. Mot slutet kan man lägga i skivade morotsbitar och palsternacka som serveras tillsammans med köttet.
  5. Servera med pasta eller potatis och små inlagda rödbetor.
Crème brulée

Crème brulée

av Peter Harryson
  •  1h 30 min
  •  5 ingr
  •  1h
  •  24 ingr
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

av Mange Schmidt
  •  1h
  •  14 ingr
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

av Solveig Ternström
  •  50 min
  •  17 ingr
  •  15 min
  •  8 ingr
  •  1h
  •  19 ingr
  •  11 ingr
Tiramisu på norrländska

Tiramisu på norrländska

av Jesper Blomqvist
  •  30 m
  •  8 ingr
  •  1 h
  •  13 ingr