Foto: TV4

Juligt filmjölksbröd


2h

Nyttigt och enkelt bröd med torkade frukter och bär. /Pernilla Wahlgren

Receptet är beräknat för 2 limpor.

Torrvaror

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2.5 dl fyrkornskross
  • 1 dl vetegroddar
  • 1.5 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 msk kummin, hel
  • 2 msk fänkål, torkad, hel
  • 1 msk anis, hel
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl torkade tranbär

Degvätska

  • 1 l filmjölk, gärna ekologisk
  • 0.5 dl brödsirap
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
  3. Tillsätt filmjölken och sirapen.
  4. Smöra och bröda två 1.5 liters avlånga brödformar.
  5. Fördela smeten mellan dessa.
  6. Grädda i ca 1 timme och 40 minuter.
  7. Efter ungefär en timme kan du behöva lägga över ett bakplåtspapper så att inte ytan bränns vid.

Annons:

Annas nyttiga bröd

av Anna Skipper
  •  1h 50 min
  •  10 ingr

Rosmarinnyttan

av Nina Hermansen
  •  12 ingr

Helstekt julkalkon

av Pernilla Wahlgren
  •  4h 30 min
  •  37 ingr

Stompa

av Ernst Kirchsteiger
  •  7 ingr

Pannbröd

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  12 ingr

Snabb grovlimpa

av recept.nu
  •  9 ingr