Foto: TV4

Pepparkaks-cheesecake med lingon


8

En smaskig juldessert. Testa själv. /Pernilla Wahlgren

Botten

  • 250 g pepparkakor
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 1 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad citron

Topping

  • 3 dl crème fraiche
  • 1.5 msk socker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 1 dl lingon, tinade eller färska
  1. Förberedelser
    Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper.
  2. Botten
    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna. Platta till så det blir en jämn botten.
  3. Fyllning
    Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa socker och ägg pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
  4. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg. Ta ut kakan och låt den svalna.
  5. Topping
    Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred över toppningen när kakan har svalnat helt. Strö över lingonen.

Annons:

Liknande recept

She's on top

av Lina - Gotland
  •  23 ingr

Pepparkakscheesecake

av Nina Remröd
  •  45 min
  •  10 ingr

Pepparkakscheesecake

av Stephen Twining
  •  9h
  •  9 ingr

Cheesecake med passionsfrukt

av Emilia - Stockholm
  •  13 ingr

Pumpkin cheesecake

av Ulrika Nilsson
  •  16 ingr

Toscamuffins med hjortronsylt

av Pernilla Wahlgren
  •  40 min
  •  11 ingr
  •  2 h
  •  19 ingr