Foto: TV4

Köttbullar, Jessicas grymma recept


30 min

Jessicas grymma köttbullar, Pernilla Wahlgrens svägerskas recept. Köttbullar som är jättegoda både till jul, påsk eller till vardags.

Receptet ger ca 25 grymma köttbullar.

Grymma köttbullar

  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk kalvfond
  • 1 st gul lök, liten, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  1. Grymma köttbullar
    Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, fransk senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.
  2. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
  3. Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
  4. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.
  5. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många köttbullar i taget, ungefär 5-10 st åt gången.
  6. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.

Annons:

  •  1h 15 min
  •  6 ingr

Farmors köttbullar

av Willy Björkman & Matte Carlsson
  •  24 ingr

Juliga Köttbullar

av Malin Söderström
  •  11 ingr
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  7 ingr
  •  17 ingr

Lasagne á la GI

av GI Viktkoll
  •  1h 25 min
  •  18 ingr