Per Morbergs saffranspannkaka med salmbärssylt

Per Morbergs saffranspannkaka med salmbärssylt
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs saffranspannkaka med salmbärssylt

10 ingredienser

Gotländska specialiteten saffranspannkaka med salmbärssylt, vilken njutning.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 l mjölk
  • 2 ägg
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 1 dl strösocker
  • salmbärssylt
  • grädde

Gör så här

  1. Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något.
  3. Blanda i ägg, saffran, socker och mandel.
  4. Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form.
  5. Grädda i 200 grader i 20-30 minuter.
  6. Servera med vispad grädde och salmbärssylt.