Foto: TV4

Per Morbergs saffranspannkaka med salmbärssylt


4

Gotländska specialiteten saffranspannkaka med salmbärssylt, vilken njutning.

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 l mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl strösocker
  •   salmbärssylt
  •   grädde
  1. Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något.
  3. Blanda i ägg, saffran, socker och mandel.
  4. Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form.
  5. Grädda i 200 gr i 20-30 minuter.
  6. Servera med vispad grädde och salmbärsylt.

Annons:

Saffranspannkaka

av recept.nu
  •  16 ingr
  •  12 ingr

Saffranspannkaka

av Tommy Myllymäki
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  9 ingr
  •  12 ingr