Foto: TV4

Per Mobergs paella


Paella är en bra rätt om man ska bjuda många på middag.

  • 300 g skalade räkor
  • 0.5 kg färska blåmusslor
  • 1 st hel kyckling
  • 2 pkt saffran
  • 5 dl avorioris (långkornikt ris)
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st paprika
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk havsalt
  •   nymalen vitpeppar
  1. Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).
  2. Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).
  3. Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
  4. Bryn kycklingen i pannan.
  5. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
  6. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin.
  7. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
  8. När 5-6 minuter återstår läggs dom tvättade blåmusslorna och räkorna ner.

    Serveras något krämig i konsistensen.

Annons:

Liknande recept

Paella

av Tommy Myllymäki
  •  13 ingr

Paella på Isabels vis

av Isabel Adrian, Niclas Wahlgren
  •  60 min
  •  14 ingr
  •  20 ingr
  •  14 ingr
  •  35 min
  •  16 ingr