Spanskt med Per Morberg
Foto: TV4

Per Mobergs paella av
Vad blir det för mat,  


Paella är en bra rätt om man ska bjuda många på middag.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.77/5   Röster: 13 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).
  2. Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).
  3. Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
  4. Bryn kycklingen i pannan.
  5. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
  6. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin.
  7. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
  8. När 5-6 minuter återstår läggs dom tvättade blåmusslorna och räkorna ner.

    Serveras något krämig i konsistensen.
  •  14 ingr
  •  35 min
  •  16 ingr
Kyckling och skaldjurspaella

Kyckling och skaldjurspaella

av Martin Pettersson
  •  50 min
  •  15 ingr
Paella

Paella

av Tommy Myllymäki
  •  13 ingr
  •  30 min
  •  28 ingr
  •  20 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr