Per Morbergs oxrullader med gräddsås
Foto: TV4

Per Morbergs oxrullader med gräddsås av
Vad blir det för mat,  


4

En klassisk rätt som är en gammaldags husmanskosträtt och som smakar som svunna tider.

I samma program lagades
Gammaldags chokladpudding

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.6/5   Röster: 5 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
  2. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
  3. Trä rulladerna på ett stort grillspett och bryn spettet i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen. Brässera köttet i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
  4. Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis.
  •  22 ingr
Slottsstek

Slottsstek

av Per Morberg
  •  19 ingr
  •  20 ingr
  •  13 ingr
  •  33 ingr
  •  20 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr