Foto: TV4

Per Morbergs oxrullader med gräddsås


4

En klassisk rätt som är en gammaldags husmanskosträtt och som smakar som svunna tider.

I samma program lagades
Gammaldags chokladpudding

  • 600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 msk fransk senap
  • 100 g bacon
  • 50 g cornichoner
  • 1 l oxbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  •   salt och peppar

Gräddsås

  •   buljongen från rulladerna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  •   nymalen vitpeppar
  1. Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
  2. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
  3. Trä rulladerna på ett stort grillspett och bryn spettet i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen. Brässera köttet i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
  4. Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis.

Annons:

Oxrullader

av recept.nu
  •  14 ingr

Oxrullader

av recept.nu
  •  11 ingr

Oxrullader

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  10 ingr

Mamma Traudes oxrullader

av Ernst Kirchsteiger
  •  40-45 min
  •  15 ingr
  •  21 ingr

Slottsstek

av Per Morberg
  •  19 ingr