Morbergs skånska kalops
Foto: TV4

Morbergs skånska kalops av


1h 30 min 5

Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök.

Per Morberg använder hemlagad kalvfond som han gjort från grunden, använder du koncentrerad fond på flaska måste du minska mängden rejält och smaka dig fram - annars blir det för salt!

Kalvfond - ett grundrecept

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.67/5   Röster: 3 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg.
  2. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden.
  3. Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen.
  4. Salta och peppra. Skala löken och morötterna. Bryn dem lite i stekpannan. Lägg sedan i grytan.
  5. Låt alltsammans puttra i 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  6. Smaka ev av med mer salt och peppar. Serveras med rödbetor och kokt potatis.
  •  1h 30 min
  •  11 ingr
  •  20 ingr
Skånsk kalops

Skånsk kalops

av Jens Linder
  •  12 ingr
  •  2h
  •  15 ingr
  •  22 ingr
Äkta sjömansbiff

Äkta sjömansbiff

av Per Morberg
  •  8 ingr
  •  1h 30 min
  •  19 ingr
  •  3h
  •  9 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr