Morbergs skånska kalops
Foto: TV4

Morbergs skånska kalops av


1h 30 min 5

Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök.

Per Morberg använder hemlagad kalvfond som han gjort från grunden, använder du koncentrerad fond på flaska måste du minska mängden rejält och smaka dig fram - annars blir det för salt!

Kalvfond - ett grundrecept


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.69/5   Röster: 16 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg.
  2. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden.
  3. Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen.
  4. Salta och peppra. Skala löken och morötterna. Bryn dem lite i stekpannan. Lägg sedan i grytan.
  5. Låt alltsammans puttra i 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  6. Smaka ev av med mer salt och peppar. Serveras med rödbetor och kokt potatis.