Morbergs grillade entrecôte på spett

Morbergs grillade entrecôte på spett
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Morbergs grillade entrecôte på spett

18 ingredienser

Oemotständligt gott kött. Spetten passar bra att grilla utomhus, kan kan lika gärna göras i ugn.

Ingredienser

portioner

barbequesås

  • 0,5 ananas
  • 0,5 papaya
  • 1 dl jordnötter
  • 0,5 citron, saft
  • 0,25 röd habanero
  • 6 färska myntablad
  • 3 msk olivolja
  • 4 skivor entrecôte
  • grillspett
  • salt
  • peppar

marinad

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 0,25 kruka färsk timjan
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 0,25 röd habanero
  • 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. BBQ-sås: Kör alltsammans i en mixer till det blir en slät sås.
  2. Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på spetten, som har fått ligga i vatten innan. Häll över marinaden och låt dra 1-2 timmar. Salta och peppra. Grilla köttet runt om i 2-3 minuter, alternativt grilla i panna på spisen. Servera med krispig sallad och bbq-sås.