Kalvstek med hasselbackspotatis
Foto: TV4

Kalvstek med hasselbackspotatis av
Vad blir det för mat,  


En härlig kalvstek med klassisk hasselbackspotatis.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.5/5   Röster: 14 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Kalvstek
    Bind köttet och lägg i smör i en stor gryta.
  2. Gnid in köttet med salt och peppar.
  3. Bryn köttet runt om.
  4. Hacka grönsakerna i bitar.
  5. Bryn vid sidan om ifall de inte får plats i grytan, häll dem över köttet.
  6. Häll i tomatpurén och lägg i lagerblad.
  7. Fyll på med vatten så att det täcker, sätt på locket.
  8. Låt puttra sakta i 30 minuter.
  9. Lägg i ansjovisen och fortsätt att puttra tills steken släpper från stekgaffeln.
  10. Ta upp steken och sila ifrån fonden.
  11. Koka ihop den ytterligare, reducera ned den.
  12. Häll i grädden.
  13. Smaka av med gelén, salt och peppar.
  14. Servera med bland annat vaxbönor, tag bort ändarna innan kokning. Kokas al dente.
  15. Hasselbackspotatis
    Skala och skåra potatisen i tunna skivor utan att skära igenom. För hjälp, lägg potatisen på en träsked då man skårar den.
  16. Gnid in smör över potatisarna, salta och peppra.
  17. Sätt dem i en ugnsfast form.
  18. In i ugnen i 200 graders värme i ca 30 minuter (ös över det smälta smöret då och då).
  19. Strö över ströbröd och låt få färg i ytterligare ca 10 minuter.