Foto: TV4

Äkta sjömansbiff


4

Recept på sjömansbiff enligt Per Morberg.

Hel bit av ytterlår kallas för oxstek eller nötstek. Strimlor, grytbitar och skivor säljs ibland under namnet på den rätt man ska laga av produkten, till exempel sjömansbiff.

  • 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor)
  • 4  stora gula lökar
  • 8  stora potatis
  • 8 dl köttbuljong
  • 4 dl öl
  • 1 msk tomatpuré
  • 2  lagerblad
  •   salt & peppar
  1. Vänd köttet i mjöl och bryn därefter skivorna i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén.
  2. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull.
  3. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma.
  4. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna.
  5. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet

Annons:

Liknande recept

Sjömansbiff

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  2 h
  •  20 ingr

Sjömansbiff

av Okänd
  •  10 ingr
  •  12 ingr

Sjömansbiff

av recept.nu
  •  11 ingr

Ångbåtsbiff

av Per Morberg
  •  12 ingr

Sjömansbiff

av Stefan Persson
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Sjömansbiff

av Anna-Karin Högfeldt, Martin Hamilton, Pär Lindström
  •  1h 10 min
  •  10 ingr