Foto: TV4

Isterband med stuvad potatis


1 min4

Per bjuder här på ett härligt husmansrecept: Isterband med stuvad potatis, serveras med senap och inlagda rödbetor.

  • 4 st småländska isterband
  •   10-12 kokta potatisar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  •   salt och peppar
  • 3 msk fint skuren gräslök
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.
  4. Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning.
  5. Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.
  6. När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna.
  7. Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.
  8. När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
  9. Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken. Servera med senap och rödbetor.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr

Rödbetsfyllda isterband med potatissallad

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  13 ingr

Isterband

av Kristofer Franzén
  •  12 ingr