Foto: Martin Löf

Per Morbergs raggmunk med fläsk


4

Om det står raggmunk med fläsk på menyn på ett lunchsjapp så tar jag det. Står det fläsklägg med rotmos också blir det svårt. Men oftast väljer jag raggmunkarna.

Potatisen är en underbar knöl. Den kan ätas i alla former på alla möjliga sätt.
Raggmunk är ett av de bästa.

  • 800 g (8–10 st) fast potatis
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl standardmjölk
  • 1 st ägg
  • 600 g skivat rimmat sidfläsk
  •   smör till stekning

Rårörda lingon

  • 5 dl lingon
  • 2 dl strösocker
  1. Skala potatisen.
  2. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
  3. Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
  4. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
  5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
  6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  7. Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.
  8. Rårörda lingon
    Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.

Annons:

Liknande recept

Raggmunk med fläsk

av Leif Mannerström
  •  12 ingr
  •  40 min
  •  8 ingr

Raggmunk med stekt fläsk

av Stefan Karlsson
  •  8 ingr
  •  12 ingr
  •  8 ingr