Korv med tysk potatissallad

Korv med tysk potatissallad
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Korv med tysk potatissallad

12 ingredienser

Till den tyska potatissalladen väljer du med fördel en korv med hög kötthalt.

Servera gärna med en krispig grönsallad toppad med rostade pumpafrön.

Ingredienser

portioner
  • 700-800 g wienerkorv (eller annan korv med hög kötthalt)

Tysk potatissallad

  • ca 1 kg färskpotatis
  • 2 rödlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 1,5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • ca 1 dl vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • ev 3 msk kapris
  • färsk timjan (eller oregano efter smak)
  • salladslök, finstrimlad , ev (eller några finstrimlade stjälkar från färsk lök)

Gör så här

Tysk potatissallad

  1. Koka potatisen med skal i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Häll bort vattnet, ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Skala och strimla rödlöken samt skala och hacka vitlöksklyftorna.
  4. Lägg löken och vitlöken i en liten kastrull och häll på olivolja, vatten och vinäger.
  5. Salta, peppra och tillsätt eventuellt kapris.
  6. Låt koka upp, sänk värmen och låt det hela puttra tills rödlöken blivit mjuk och vätskan kokat in lite.
  7. Skär den svalnade potatisen i klyftor, lägg den i en skål och häll över den varma lökdressingen.
  8. Tillsätt de färska örtkryddorna och eventuellt lite finstrimlad salladslök eller lökstjälkar.

Korv

  1. Grilla korven på medelstark värme. Rulla runt den så att den blir jämnt grillad.
  2. Servera med tysk potatissallad och en krispig grönsallad, gärna toppad med rostade pumpafrön.