Foto: TV4

Per Morbergs rödspätta Grenoble


4

  • 4 st hela portionsspättor eller 2 stora
  • 3 dl fint tärnade inlagda rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 1 st gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 4 st citronklyftor
  •   ströbröd till panering
  • 200 g smör
  •   salt och peppar
  1. Salta och peppra fiskarna. Panera i ströbröd. Stek i rikligt med smör i en stekpanna, cirka 5 minuter på var sida.
  2. Lägg upp fisken på tallrikar och håll dom varma i ugnen. Sila av smöret från pannan (om det har blivit för bränt). Hacka löken fint
  3. Gör ren stekpannan och hetta upp den igen. Lägg i en rejäl klick smör som ska bli lite brynt.
  4. Lägg i löken, rödbetorna och kaprisen och till sist dillen. Häll alltsammans över fisken. Serveras med citronklyfta och kokt potatis.

Annons:

Liknande recept

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  10 ingr
  •  13 ingr
  •  8 ingr