Morbergs fisksoppa
Foto: TV4

Morbergs fisksoppa av
Vad blir det för mat,  


4

Underbart god och krämig soppa som har alla havets smaker.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida

.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Tvätta och skär grönsakerna i ½ cm tjocka bitar. Lägg ner allt utom purjolöken i en kastrull med olivolja. Fräs runt en stund.
  2. Häll på fiskbuljongen och vinet samt rensa och skär bläckfisken. Lägg i kastrullen. Låt koka 20-30 minuter.
  3. Skär fisken i kuber (3 cm) och rensa blåmusslorna noga. Häll i grädden och pudra över saffran. Koka upp och lägg i resten av fisken samt musslorna.
  4. Låt sjuda tills fisken är klar cirka 4-5 minnuter. Smaka av med salt och peppar.