Morbergs fisksoppa
Foto: TV4

Morbergs fisksoppa av
Vad blir det för mat,  


4 Tack för din röst

Underbart god och krämig soppa som har alla havets smaker.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  1. Tvätta och skär grönsakerna i ½ cm tjocka bitar. Lägg ner allt utom purjolöken i en kastrull med olivolja. Fräs runt en stund.
  2. Häll på fiskbuljongen och vinet samt rensa och skär bläckfisken. Lägg i kastrullen. Låt koka 20-30 minuter.
  3. Skär fisken i kuber (3 cm) och rensa blåmusslorna noga. Häll i grädden och pudra över saffran. Koka upp och lägg i resten av fisken samt musslorna.
  4. Låt sjuda tills fisken är klar cirka 4-5 minnuter. Smaka av med salt och peppar.
  •  12 ingr

Seafood chowder

av Donal Skehan
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  23 ingr
  •  2 h
  •  23 ingr
  •  9 ingr
  •  45 min
  •  10 ingr
  •  7 ingr
  •  40 min
  •  17 ingr

Höbbe

av Sandra Dahlberg
  •  1h
  •  19 ingr
  •  11 ingr

Räk-curry från Durban

av Nic - Stockholm
  •  27 ingr
  •  18 ingr

Moules mariniere

av Johan Jureskog
  •  16 ingr

Citron- och sesamgrillad lax

av Christian Hellberg, Camilla Läckberg
  •  7 ingr

Jannes abborrgryta

av Lina - Karlskrona
  •  30 min
  •  11 ingr