Morbergs fisksoppa
Foto: TV4

Morbergs fisksoppa av
Vad blir det för mat,  


4

Underbart god och krämig soppa som har alla havets smaker.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Tvätta och skär grönsakerna i ½ cm tjocka bitar. Lägg ner allt utom purjolöken i en kastrull med olivolja. Fräs runt en stund.
  2. Häll på fiskbuljongen och vinet samt rensa och skär bläckfisken. Lägg i kastrullen. Låt koka 20-30 minuter.
  3. Skär fisken i kuber (3 cm) och rensa blåmusslorna noga. Häll i grädden och pudra över saffran. Koka upp och lägg i resten av fisken samt musslorna.
  4. Låt sjuda tills fisken är klar cirka 4-5 minnuter. Smaka av med salt och peppar.
  •  12 ingr
seafood chowder

Seafood chowder

av Donal Skehan
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  23 ingr
  •  2 h
  •  23 ingr
  •  9 ingr
  •  45 min
  •  10 ingr
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  60 min
  •  38 ingr
Italiensk fiskgryta

Italiensk fiskgryta

av Paolo Roberto
  •  45 min
  •  23 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr