Foto: TV4

Morbergs fisksoppa


4

Underbart god och krämig soppa som har alla havets smaker.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 100 g hälleflundra
  • 100 g bläckfisk
  • 100 g torskrygg
  • 100 g marulk
  • 100 g tigerräkor eller vanliga räkor
  • 100 g blåmusslor
  • 2 st gula lökar
  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 6 st potatisar
  • 7 st champinjoner
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 dl fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran
  •   salt och peppar
  • 0.5 dl olivolja
  1. Tvätta och skär grönsakerna i ½ cm tjocka bitar. Lägg ner allt utom purjolöken i en kastrull med olivolja. Fräs runt en stund.
  2. Häll på fiskbuljongen och vinet samt rensa och skär bläckfisken. Lägg i kastrullen. Låt koka 20-30 minuter.
  3. Skär fisken i kuber (3 cm) och rensa blåmusslorna noga. Häll i grädden och pudra över saffran. Koka upp och lägg i resten av fisken samt musslorna.
  4. Låt sjuda tills fisken är klar cirka 4-5 minnuter. Smaka av med salt och peppar.

Annons:

Liknande recept

  •  20 ingr

Jennies fisksoppa

av Jennie Benjaminsson
  •  22 ingr

Fisksoppa

av recept.nu
  •  11 ingr

Fisksoppa

av Anna Skipper
  •  1h 30 min
  •  21 ingr
  •  9 ingr

Svensk fisksoppa med fransk rouille

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  30
  •  23 ingr
  •  12 ingr