Nässelsoppa med vaktelägg
Foto: TV4

Nässelsoppa med vaktelägg av


4 Tack för din röst

Det är härligt med en varm soppa när det känns kyligt. En smarrig soppa av nässler som garneras med ägg är en variant att värma sig med.

  1. Koka upp grädden och buljongen och red av med idealmjölet till soppkonsistens.
  2. Hacka charlottenlöken grovt och sautera i en kastrull. Häll i nässlorna.
  3. Häll soppan över nässlorna och mixa fint. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med ägghalvor.
  •  10 ingr
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Nässelsoppa med Lone Star-bröd

av Örjan - Västerås
  •  15 ingr
  •  7 ingr

Grön vårsoppa

av Monika Ahlberg
  •  10 ingr
  •  10 ingr
  •  13 ingr
  •  10 ingr

Rostade grönsaker

av Kråke Lithander
  •  20 min
  •  5 ingr

Het avokadosoppa

av Andreas Nylén
  •  20 min
  •  10 ingr

Rotfruktsgratäng

av Caroline Hofberg
  •  13 ingr

Ärtig sås till fisk

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  7 ingr

Pappas Karl-Johansoppa

av Sara Sommerfeld
  •  30 min
  •  13 ingr

Lax med musslor

av Tommy Myllymäki
  •  15 ingr
  •  45 min
  •  15 ingr