Foto: TV4

Nässelsoppa med vaktelägg


4

Det är härligt med en varm soppa när det känns kyligt. En smarrig soppa av nässler som garneras med ägg är en variant att värma sig med.

  • 5 dl grädde
  • 5 dl kycklingbuljong
  •   idealmjöl
  • 2 st charlottenlök
  •   1 liter löst packade, späda vårnässlor. Eller 2 dl frysta.
  •   salt
  •   peppar
  •   1 ägghalva till garnering eller några halvor vaktelägg.
  1. Koka upp grädden och buljongen och red av med idealmjölet till soppkonsistens.
  2. Hacka charlottenlöken grovt och sautera i en kastrull. Häll i nässlorna.
  3. Häll soppan över nässlorna och mixa fint. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med ägghalvor.

Annons:

Liknande recept

  •  10 ingr

Nässelsoppa

av Helena - Arvika
  •  30 min
  •  10 ingr

Nässelsoppa

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  ca 30 minuter
  •  13 ingr
  •  11 ingr

Nässelsoppa

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  8 ingr