Foto: TV4

Rödkål


1h

  • 1 st rödkålshuvud, ca 0.5 kilo
  • 1 st gul lök
  • 2 st äpplen
  • 4 msk sirap eller honung
  • 4 msk Röd vinbärsgelé
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 5 st kryddnejlikor, malda
  • 1 dl vatten
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak
  1. Strimla rödkål.
  2. Skala och skiva löken plus äpplen.
  3. Bryn rödkål, lök och äpplen med gelén och sirapen (honungen).
  4. Ha i vinägern, vatten och kryddnejlikor.
  5. Koka ihop och rör så det inte bränns. Klart efter ca 50 minuter.
  6. Salta och peppra efter smak.

Annons:

Liknande recept

Rödkål

av Fredrik Eriksson
  •  50 min
  •  10 ingr

Bönor

av Per Morberg
  •  6 ingr
  •  17 ingr

Rödkål

av Gert Klötzke, Johan Gottberg
  •  13 ingr

Julens kålsorter

av recept.nu
  •  21 ingr

Rödkålssallad med äpple

av Malin Söderström
  •  7 ingr

Farmors rödkål

av Johan Jureskog
  •  7 ingr