Pressgurka


10 min4

Ett gott tillbehör att ta fram till middagen. Passar bland annat bra till stekt strömming.

  • 0.5 st slanggurka
  • 1 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  •   salt
  •   peppar
  • 2 msk hackad persilja
  1. Skiva gurkan tunt (med en osthyvel).
  2. Blanda vatten, ättika och socker. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja.
  3. Lägg i gurka och lägg på ett lock med en tyngd ovanpå.
  4. Låt stå 1 timme i press innan servering.

Annons:

Liknande recept

Inlagd gurka

av Linda Lundgren
  •  20 min
  •  5 ingr

Snabb pressgurka

av Ernst Kirchsteiger
  •  15 min
  •  6 ingr
  •  8 ingr
  •  13 ingr
  •  14 ingr
  •  7 ingr