Foto: TV4

Rökta räkor med aioli


  • 1 st Aburök eller annat fabrikat (följ respektive instruktion för rökning)
  •   alspån
  • 800 gram färska räkor
  •   Havssalt
  •   Citron och dill till garnering

Saffransaioli

  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st lime
  • 2 st äggulor
  • 2.5 dl neutral olja
  •   salt och peppar, efter smak
  • 0.5 gram saffran, ca 1 pkt
  1. Räkor
    Gör i ordning röken och rök räkorna i 10-15 minuter.
  2. Salta räkorna något med havssalt. Servera med aiolin här nedan.
  3. Saffransaiolin
    Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
  4. Tillsätt äggulorna.
  5. Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
  6. Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.

Annons:

Liknande recept

  •  23 ingr
  •  36 ingr
  •  50 min
  •  25 ingr

Fiskgryta med räkor och aioli

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  22 ingr
  •  28 ingr

Krämig aioli

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  60 min
  •  38 ingr