Per Morbergs lerpottasill

Per Morbergs lerpottasill
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs lerpottasill

6 ingredienser

En klassisk sill i Pers tappning. Vattna ur sillen själv eller köp färdig på burk.

Ingredienser

portioner
  • 750 g mandelpotatis
  • 4 steksill, i filéer [ca 500 g]
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 2 rödlökar
  • 50 g smör
  • 1 dl dill, finhackad (eller persilja)

Gör så här

  1. Skala potatisen och lägg den i lättsaltat vatten.
  2. Vattna ur den salta sillen i kallt vatten ca 8-10 timmar eller använd urvattnad inläggningssill på burk.
  3. Lägg sillen på ett fat som passar att ställa över potatiskastrullen.
  4. Klicka på lite smör.
  5. Ställ fatet över den kokande potatiskastrullen när potatisen kokat i ca 10 minuter.
  6. Lägg på ett lock och låt sillen ångkoka i 8-10 minuter medan potatisen kokar.
  7. Finhacka under tiden äggen och lökarna.
  8. Smält smöret.
  9. Strö ägg och lök över sillen.
  10. Häll över det heta smöret, strö över dillen och servera med mandelpotatisen.