Hollandaisesås


  • 250 g smör
  • 3 st äggulor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 st citron, saften
  •   Salt, efter smak
  •   Vitpeppar, efter smak
  1. Smält (skira) smöret. Passa så det inte bränns.
  2. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull.
  3. Värm kastrullen i en större fylld med vatten = vattenbad. Låt inte vattnet koka, utan håll ca 98 grader.
  4. Rör hela tiden äggen tills de tjocknat något.
  5. Rör ned lite i taget av det smälta smöret.
  6. Vispa tills såsen tjocknar.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
  •  50 min
  •  14 ingr

Hollandaise

av Johan Jureskog, Norbert Lang
  •  13 ingr
  •  8 ingr
  •  11 ingr

Salsa fresca

av Sigrid Bárány
  •  9 ingr