Foccacia på dinkelmjöl på Morbergs vis

Foccacia på dinkelmjöl på Morbergs vis
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Foccacia på dinkelmjöl på Morbergs vis

7 ingredienser

Baka ditt eget bröd, det både doftar gott och smakar underbart. Dinkelmjöl ger lägre GI än vetemjöl.

I programmet lagades även
Per Morbergs oxsvanssoppa
Per Morbergs räkcocktail
Citronglass i sitt skal

Ingredienser

  • 6 dl vatten, kallt
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • olivolja, till plåten

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt oljan, saltet och mjölet. Arbeta degen länge så att den blir smidig cirka 10 min. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 1,5 timme.
  2. Arbeta ner degen och låt jäsa ännu en gång i bunken. Ta upp degen på en väloljad ugnsform och tryck ut degen till en fyrkant cirka 3-4 cm tjock. Låt jäsa på plåten i 30 min.
  3. Grädda cirka 10-15 min i 250 grader. Låt svalna under bakduk på galler. Vid servering, pensla brödet med olivolja och strö över flingsalt och rosmarin.