Foto: TV4

Schwarzwaldtårta


1h10

En av de allra mest klassiska tårtorna, Schwarzwaldtårta, är också per Morbergs favorit från barndomen.

Bottnar

  • 3 dl hasselnötter
  • 4 dl florsocker
  • 3  äggvitor

Fyllning och garnering

  • 300 g blockchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl vaniljkräm
  •   kakao
  1. Bottnar
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mal nötterna och blanda dem med florsocker.
  3. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.
  4. Rita upp tre rundlar, ca 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper.
  5. Bred ut smeten i rundlarna och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  6. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv.
  7. Låt svalna på plåten.
  8. Garnering
    Smält blockchokladen i vattenbad.
  9. Häll ut hälften i ett tunt lager på bakplåtspapper och låt den nästan stelna.
  10. Sporra ut fyrkantiga bitar till garnering.
  11. Fyllning
    Vispa grädden med vaniljsockret.
  12. Blanda hälften av grädden med resten av den smälta chokladen och vaniljkrämen.
  13. Tårta
    Lägg samman bottnarna med ett lager av choklad/vaniljgrädden och ett lager av bara grädde. Spara grädde till att spritsa runt om tårtan till garnityr.
  14. Stick i chokladrutorna och pudra över kakao.

Annons:

Inas sommartårta

av Ina Drakfors
  •  29 ingr
  •  7 ingr

MK deluxe

av Johan Doverland
  •  2 h
  •  25 ingr
  •  17 ingr
  •  17 ingr