Per Morbergs nötkaka
Foto: Martin Löf

Per Morbergs nötkaka av
Morberg,  


4

Jag är barnsligt förtjust i nötkaka. Jag kan äta upp halva kakan och dricka en liter mjölk till. Sen hoppar jag över middagen.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal hasselnötterna i mixer.
  3. Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
  4. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
  5. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i bunken med äggsmeten. Blanda också ner de malda hasselnötterna.
  6. Häll smeten i väl smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i cirka 40 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
Nötkaka

Nötkaka

av Per Morberg
  •  5 ingr
Chokladkakor

Chokladkakor

av Per Morberg
  •  11 ingr
Rabarberparfait

Rabarberparfait

av Per Morberg
  •  6 ingr
Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta

av Per Morberg
  •  1h
  •  7 ingr
  •  20 ingr
  •  20 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr