Foto: TV4

Per Morbergs oxsvanssoppa


4

  • 1 kg huggen oxsvans
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 kruka kruka timjan
  • 0.5 kruka rosmarin
  • 0.5 kruka persilja
  • 3 msk tomatpuré
  •   salt & peppar
  1. Skär grönsakerna grovt. Bryn oxsvansarna i olja till de har fått färg.
  2. Lägg i grönsakerna och bryn en stund till.
  3. När allt har fått färg, lägg alltsammans i en kastrull och fyll upp med vatten tills det täcker.
  4. Koka upp och skumma av. Krydda med salt, peppar och örterna (obs spara lite av varje till servering).
  5. Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar eller till köttet släpper lätt från benen.
  6. När köttet är klart. Sila av buljongen och koka ner den till hälften.
  7. Lägg tillbaka köttet och koka upp kort. Smaka av, om det behövs, med salt eller peppar.
  8. Servera med resten av örterna i en djup tallrik och eventuellt kokt potatis.

Annons:

Liknande recept

Oxsvanssoppa

av Johan Jureskog
  •  18 ingr
  •  22 ingr
  •  11 ingr
  •  15 ingr

Morbergs fisksoppa

av Per Morberg
  •  18 ingr
  •  7 ingr

Oxsvanssoppa

av recept.nu
  •  9 ingr