Grillade lammracks
Foto: TV4

Grillade lammracks av
Vad blir det för mat,  


30 min 6

Lammracks passar bra både till att grilla och att helsteka.

Lammrack är detsamma som lammkotlettrad fast med ryggradsbenet bortskutret.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Presssa vitlöksklyftan och gnid in den, salt, peppar och färska örter i köttet.
  2. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillen i cirka 10 minuter runt om.
  3. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sen steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.
  4. Låt sen köttet vila under folie eller liknande i 10 minuter.
  5. Skär upp köttet och servera.
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

av Per Morberg
  •  12 ingr
  •  1h 15 min
  •  23 ingr
  •  12 ingr
Grillade lammracks med granatäppelglaze

Grillade lammracks med granatäppelglaze

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  31 ingr
Helstekt rostasfilé med friterat potatisskal

Helstekt rostasfilé med friterat potatisskal

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  20 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr