Grillade lammracks
Foto: TV4

Grillade lammracks av
Vad blir det för mat,  


30 min 6 Tack för din röst

Lammracks passar bra både till att grilla och att helsteka.

Lammrack är detsamma som lammkotlettrad fast med ryggradsbenet bortskutret.

  1. Presssa vitlöksklyftan och gnid in den, salt, peppar och färska örter i köttet.
  2. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillen i cirka 10 minuter runt om.
  3. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sen steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.
  4. Låt sen köttet vila under folie eller liknande i 10 minuter.
  5. Skär upp köttet och servera.

Oxfilé Provençale

av Per Morberg
  •  12 ingr
  •  1h 15 min
  •  23 ingr
  •  12 ingr

Helstekt rostasfilé med friterat potatisskal

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  20 ingr
  •  15 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  22 ingr
  •  40 min
  •  17 ingr
  •  15 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr