Foto: TV4

Grillade lammracks


30 min6

Lammracks passar bra både till att grilla och att helsteka.

Lammrack är detsamma som lammkotlettrad fast med ryggradsbenet bortskutret.

  • 1.2 kg lammrack eller lammsadel
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  •   salt
  •   peppar
  1. Presssa vitlöksklyftan och gnid in den, salt, peppar och färska örter i köttet.
  2. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillen i cirka 10 minuter runt om.
  3. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sen steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.
  4. Låt sen köttet vila under folie eller liknande i 10 minuter.
  5. Skär upp köttet och servera.

Annons:

  •  9 ingr

Lammracks

av Monika Ahlberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  21 ingr

Grillade tomater med parmachips

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  10 ingr
  •  21 ingr