Foto: Fredrik Sandin Carlson

Grillad entrecôte med grönsakspaket och rödvinssmör


4

Entrecôte är väldigt gott att grilla. Servera med enkla tillbehör som grönsaker i foliepaket och smör med rödvinssmak.

Grillad Entrecôte:

  • 200 gr entrecôte / pers

Potatis och purjolöksknyte:

  • 6  stora potatisar
  • 1  purjolök
  • 3 msk smör
  •   salt och peppar

Grönsaksknyte:

  •   morötter
  •   sockerärtor
  •   morötter
  •   champinjoner
  •   rödlök
  •   chili
  •   smör
  •   salt och peppar

Rödvinsmör:

  • 500 gr rumstempererat smör
  • 4  rödlökar
  • 50 cl rött vin
  •   salt
  •   svartpeppar
  1. Salta och peppra köttet. Grilla 3-4 minuter på varje sida.
  2. Potatis och purjolöksknyte
    Skala potatisen samt skölj purjolöken.
  3. Skär sedan båda i 1 cm tjocka skivor. Riv loss ca
    30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om. Linda ytterligare 2 lager folie runt.
  4. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca
    20 minuter.
  5. Grönsaksknyte
    Skär upp allt utom chilin i tre / fyra cm stora bitar.
  6. Finhacka chilin och blanda med dom övriga grönsakerna.
  7. Riv loss ca 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om.
  8. Linda ytterligare 2 lager folie runt. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca
    20 minuter
  9. Rödvinsmör
    Hacka rödlöken fint.
  10. Sautera sedan i en kastrull utan att ta färg. Efter fem minuter häll i hälften av vinet och rör om.
  11. Späd sedan efter med mer vin efterhand som det kokar bort.
  12. När allt vin är bortkokat och löken torr, låt den svalna innan den blandas med smöret.
  13. Smaka av med salt och peppar.

Annons:

Liknande recept

  •  1,5 h
  •  15 ingr
  •  12 ingr
  •  20 ingr

Grillad oxfilé med gräddkokt potatis

av Jens Sjögren Sebastian Hedin, Sebastian Hedin
  •  1h 30 min
  •  15 ingr
  •  19 ingr