Gravad rådjursfilé

Gravad rådjursfilé
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Gravad rådjursfilé

17 ingredienser

Gravad rådjursfilé med kantareller och lingon. Kan det smaka mer höst och skog?

Ingredienser

  • 500 g rådjursfilé
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk salt
  • 5-6 enbär
  • 10 rosépeppar
  • 5-6 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan

Till servering

  • 1 förp spröda salladsskott
  • 0,5 dl lingon
  • 0,5 l kantareller

dressing

  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Rådjur

  1. Putsa filén från alla hinnor.
  2. Mortla kryddorna och blanda med socker och salt i en plastpåse.
  3. Lägg i filéerna och blanda runt noga i påsen.
  4. Knyt ihop och lägg svalt i minst 48 timmar.

Dressing

  1. Blanda alltsammans i en liten kopp, och smaka av med salt och peppar.

Vid servering

  1. Skär tunna skivor och lägg på en bädd av spröda salladsskott och garnera med smörstekta kantareller och lingon.
  2. Droppa några droppa dressing precis innan servering.