Avokadosallad med knaperstekt bacon

Avokadosallad med knaperstekt bacon
Foto: Martin Löf/TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Avokadosallad med knaperstekt bacon

11 ingredienser

Len avokado möter salt bacon i en krispig förrätt som även fungerar som lätt lunch i något större portion.

I samma program lagade Per även
Gäddqueneller med saffranssås
Rabarberparfait

Ingredienser

portioner

sallad

  • 2 avokador
  • 1 förp bacon
  • 4 tomater
  • salladsmix

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citron, saft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar, nymalen

Till garnering

  • gräslök

Gör så här

Dressing

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en kopp.

Sallad

  1. Skölj salladen och tomaterna väl i kallt vatten.
  2. Låt salladen rinna av väl.
  3. Skär bacon i mindre bitar och stek knaprig.
  4. Lägg på lite hushållspapper så fettet sugs upp.
  5. Lägg upp en fluffig bädd med sallad på tallriken.
  6. Dela avokadon i mitten och ta ur kärnan.
  7. Skär upp den som en solfjäder och lägg på salladen.
  8. Skiva tomaterna och lägg runt om.
  9. Strö över det knaperstekta baconet.
  10. Sist av allt, droppa över dressingen.
  11. Garnera gärna med gräslök.