Per Morbergs gratinerade krabba ala perona
Foto: TV4

Per Morbergs gratinerade krabba ala perona av
Vad blir det för mat,  


30 min 4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Lossa alla klor från skalet. Pilla ur allt kött både ur skalet och klorna. Lägg i en skål.
  2. Skär alla grönsaker i ca:1 cm stora tärningar. Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp.
  3. Lägg i grönsakerna och pressa över vitlöken. Lägg ner chilin och krabbköttet.
  4. Häll i vinet och låt puttra tills det kokat ner något. Stuvningen skall inte vara för lös i konsistensen.
  5. Smaka av med salt och peppar och ha sist i örterna.
  6. Skrapa av krabbskalen och skölj dom rena på utsidan. Lägg tilbaka krabbköttet och ha över parmesanosten.
  7. Gratinera krabban i övervärme tills osten smält och blivit gyllengul.
  8. Servera med en krsipig sallad och nyrostat bröd.
  •  8 ingr
Gratinerad rödtunga

Gratinerad rödtunga

av Nils Molinder
  •  11 ingr
  •  12 ingr
Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta

Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  20 min
  •  10 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr