Foto: TV4

Per Morbergs gratinerade krabba ala perona


30 min4

  • 2 st små kokta krabbor
  • 3 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm fint hackad färsk chili
  • 0.5 dl hackade örter (persilja, basilika, timjan)
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 dl riven parmesanost
  •   salt
  •   peppar
  1. Lossa alla klor från skalet. Pilla ur allt kött både ur skalet och klorna. Lägg i en skål.
  2. Skär alla grönsaker i ca
    1 cm stora tärningar. Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp.
  3. Lägg i grönsakerna och pressa över vitlöken. Lägg ner chilin och krabbköttet.
  4. Häll i vinet och låt puttra tills det kokat ner något. Stuvningen skall inte vara för lös i konsistensen.
  5. Smaka av med salt och peppar och ha sist i örterna.
  6. Skrapa av krabbskalen och skölj dom rena på utsidan. Lägg tilbaka krabbköttet och ha över parmesanosten.
  7. Gratinera krabban i övervärme tills osten smält och blivit gyllengul.
  8. Servera med en krsipig sallad och nyrostat bröd.

Annons:

Liknande recept

  •  20 ingr
  •  30 min
  •  23 ingr
  •  13 ingr
  •  20 ingr

Ratatouille

av Danyel Couet
  •  19 ingr
  •  12 ingr
  •  10 ingr