Per Morbergs gratinerade krabba ala perona
Foto: TV4

Per Morbergs gratinerade krabba ala perona av
Vad blir det för mat,  


30 min 4 Tack för din röst

  1. Lossa alla klor från skalet. Pilla ur allt kött både ur skalet och klorna. Lägg i en skål.
  2. Skär alla grönsaker i ca:1 cm stora tärningar. Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp.
  3. Lägg i grönsakerna och pressa över vitlöken. Lägg ner chilin och krabbköttet.
  4. Häll i vinet och låt puttra tills det kokat ner något. Stuvningen skall inte vara för lös i konsistensen.
  5. Smaka av med salt och peppar och ha sist i örterna.
  6. Skrapa av krabbskalen och skölj dom rena på utsidan. Lägg tilbaka krabbköttet och ha över parmesanosten.
  7. Gratinera krabban i övervärme tills osten smält och blivit gyllengul.
  8. Servera med en krsipig sallad och nyrostat bröd.
  •  8 ingr
  •  10 ingr
  •  12 ingr

Ulrikas snabba krabb- och persiljepasta

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  20 min
  •  10 ingr

Laxrullar på snitt

av Monika Ahlberg
  •  7 ingr

Löksill med dill

av Anders Levén
  •  6 ingr
  •  20 min
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Tre sillsallader

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  24 ingr

Kräftsallad

av Karin Fransson
  •  15 min
  •  9 ingr