Inkokt lax ala Vivianne med skarpsås
Foto: TV4

Inkokt lax ala Vivianne med skarpsås av
Vad blir det för mat,  


4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.29/5   Röster: 14 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge

Inlagd gurka

  1. Lax
    Skala och skär moroten i slantar.
  2. Skala löken och skär den i klyftor.
  3. Blanda alla ingredienser till lagen.
  4. Låt koka i 10 minuter.
  5. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg den i en gryta.
  6. Häll över spadet så det täcker.
  7. Låt laxen svalna i sitt spad med lock på. Låt gärna laxen ligga några timmar i lagen i kyla.
  8. Sås
    Gör skarpsåsen. Rör ihop majonnäs med hackat ägg.
  9. Rör ned gräddfil, gräslök, senap och dill.
  10. Smaka av med lite vinäger, salt och peppar.
  11. Låt gärna stå svalt 1 timme före servering.
  12. Gurka
    Skiva gurka tunt.
  13. Blanda med en ättikslag av 1-2-3-lag: 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten.
  14. Tillbehör
    Koka potatis.
  15. Rensa och skala morötter samt dela och skölj purjolöken i grova bitar.
  16. Koka morötter och purjolök tillsammans med potatisen, de tio sista minuterna på slutet.
  17. Vid servering
    Ta upp laxen och lägg på fat.
  18. Servera med kokta morotsbitar, potatis och kokt purjolök samt skarpsås, hårdkokta ägg och inlagd gurka.