Röda vinbär- och marängpaj
Foto: TV4

Röda vinbär- och marängpaj av
Vad blir det för mat,  


Tack för din röst

Frisk men söt paj med röda vinbär med marängtäcke.

Pers dryckestips till pajen: Peter Lehmann Botrytis Semillon 2007 (nr 87495) 375 ml

  1. Pajskal: Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker.
  2. Blanda ihop degen gensat och klä pajformen. Låt den sedan vila i kylen 1 timma.
  3. Grädda sedan i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.
  4. Fyllning: Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum.
  5. Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen med smeten.
  6. Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter.
  •  13 ingr
  •  50 min
  •  10 ingr

Glace au Four

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  16 ingr
  •  12 ingr

Rabarberparfait

av Per Morberg
  •  6 ingr
  •  50 m + frystid
  •  10 ingr
  •  cirka 45 minuter
  •  10 ingr

Rabirberkräm

av Tea Stjärne
  •  20 min
  •  4 ingr
  •  50 min
  •  14 ingr
  •  25 min
  •  13 ingr