Foto: TV4

Röda vinbär- och marängpaj


Frisk men söt paj med röda vinbär med marängtäcke.

Pers dryckestips till pajen: Peter Lehmann Botrytis Semillon 2007 (nr 87495) 375 ml

Pajskal:

  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 st äggula
  • 0.5 dl socker

Fyllning:

  • 0.5 l röda vinbär
  • 3 st äggvitor
  • 1 dl socker
  1. Pajskal
    Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker.
  2. Blanda ihop degen gensat och klä pajformen. Låt den sedan vila i kylen 1 timma.
  3. Grädda sedan i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.
  4. Fyllning
    Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum.
  5. Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen med smeten.
  6. Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter.

Annons:

Liknande recept

Marängpaj med blåbär

av Thomas Persson
  •  8 ingr
  •  14 ingr

Mormors kaka i nytt format

av Alexandra Larsson
  •  1 h
  •  14 ingr

Leilas tarte au citron

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  9 ingr

Lime- och citronpaj

av Karin - Stockholm
  •  14 ingr
  •  12 ingr