Per Morbergs rabarberkompott
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Per Morbergs rabarberkompott av
Vad blir det för mat,  


15 min 6 Tack för din röst

En härligt len dessert med rabarber som är riktigt enkel att göra.

I samma avsnitt lagade Per även
Sparrissoppa
Piggvar

  1. Skala rabarbern och dela den i mindre bitar.
  2. Lägg bitarna i en kastrull med kanelstången.
  3. Häll i vattnet och tillsätt sockret.
  4. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat. Det tar ca 5-10 minuter.
  5. Ta ut kanelstången och servera med crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås.
  •  22 ingr

Äkta sjömansbiff

av Per Morberg
  •  8 ingr
  •  11 ingr
  •  19 ingr

Havtornssorbet

av Per Morberg
  •  7 ingr

Sun banan

av Tea Stjärne
  •  15 min
  •  6 ingr

Svartvinbärsmaräng

av Malin Söderström
  •  1 h
  •  12 ingr
  •  8 ingr

Saffranspäron

av Monika Ahlberg
  •  30 min
  •  8 ingr
  •  1h
  •  6 ingr

Mums filiananas

av Maxette - Stockholm
  •  7 ingr