Foto: Fredrik Sandin Carlson

Per Morbergs rabarberkompott


15 min6

En härligt len dessert med rabarber som är riktigt enkel att göra.

I samma avsnitt lagade Per även
Sparrissoppa
Piggvar

  • 6 st rabarberstjälkar
  • 1 st kanelstång
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten

Serveras med

  •   Crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås
  1. Skala rabarbern och dela den i mindre bitar.
  2. Lägg bitarna i en kastrull med kanelstången.
  3. Häll i vattnet och tillsätt sockret.
  4. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat. Det tar ca 5-10 minuter.
  5. Ta ut kanelstången och servera med crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås.

Annons:

Portvinskokta fikon

av Anders Levén
  •  6 ingr
  •  20 min
  •  7 ingr

Enkel fruktdessert

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  7 ingr

Nyponsoppa

av Johan Sörberg
  •  20 min
  •  6 ingr
  •  6 ingr