Per Morbergs chokladglass

Per Morbergs chokladglass
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs chokladglass

11 ingredienser

Per Morbergs chokladglass serveras gärna med körsbär i rom. Så gott och så enkelt. Men körsbären ska helst ligga och gotta till sig i ett par veckor.

Per lagade även
Ostfondue
Mjölksyrad Gurka
Nykokta rödbetor

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 vaniljstång
  • 4 msk kakao
  • 1 dl strösocker

Körsbär i rom

  • 1 kg körsbär
  • 5 dl mörk rom
  • 4 dl rörsocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Sjud ihop äggulorna, sockret och kakaon i ett vattenbad. Värm upp gräddmjölken, utan att koka, med den delade vaniljstången.
  2. Häll gräddmjölken över äggblandningen och rör om. Låt svalna ordentligt. Kör i glassmaskinen.
  3. Skölj körsbären, varva med råsocker i en burk med lock. Dela vaniljstången och lägg ner tillsammans med kanelstången i burken.
  4. Häll över rom och låt stå i ca:6 veckor. Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde.