Per Morbergs chokladbollar
Foto: Martin Löf

Per Morbergs chokladbollar av
Morberg,  


4

Tänk inte ens tanken att använda margarin och mjäkigt chokladpulver – eller dåligt kaffe för den delen – till bollarna. Smör, ett riktigt bra kakaopulver och en skvätt mustig espresso är vad som krävs för att göra dessa delikatesser till fikat.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.88/5   Röster: 25 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Rör ihop alla ingredienser utom kaffet och kokosflingorna i en skål.
  2. Tillsätt kaffet och rör till en tjock smet.
  3. Forma smeten till bollar, 3–4 cm i diameter, och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked så blir det lättare att få bollarna runda.
  4. Rulla bollarna i kokosflingor, lägg dem på ett fat och ställ in dem i kylskåpet. De är godast när de är kalla.