Foto: Martin Löf

Per Morbergs chokladbollar


4

Tänk inte ens tanken att använda margarin och mjäkigt chokladpulver – eller dåligt kaffe för den delen – till bollarna. Smör, ett riktigt bra kakaopulver och en skvätt mustig espresso är vad som krävs för att göra dessa delikatesser till fikat.

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakaopulver
  • 4 msk kallt starkt kaffe
  •   kokosflingor att rulla bollarna i
  1. Rör ihop alla ingredienser utom kaffet och kokosflingorna i en skål.
  2. Tillsätt kaffet och rör till en tjock smet.
  3. Forma smeten till bollar, 3–4 cm i diameter, och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked så blir det lättare att få bollarna runda.
  4. Rulla bollarna i kokosflingor, lägg dem på ett fat och ställ in dem i kylskåpet. De är godast när de är kalla.

Annons:

Liknande recept

Chokladbollar

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  7 ingr

Chokladbollar

av Per Morberg
  •  10 min
  •  8 ingr

Chokladbollar

av Per Morberg
  •  10 min
  •  8 ingr
  •  6 ingr

Chokladbollar

av Anna Lind Lewin
  •  7 ingr
  •  10 ingr

Mint-chokladbollar

av Leila Lindholm
  •  7 ingr