Gubbröra


20 min4

  • 4 st ägg
  • 2 st gula lökar
  • 1 burk ansjovis 125-150 gr
  • 1 klick smör
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  •   salt
  •   svartpeppar
  1. Koka äggen i ca 10 minuter (hårdkokta). Skala och hacka dem sedan. Skala och hacka även löken. Sautera löken i smöret i en kastrull tills den är gyllene och genomskinlig.
  2. Blanda i den avrunna och grovt hackade anjovisen samt mjölet. Häll sedan i grädden.
  3. Rör om och hetta upp i några minuter och smaka av med peppar och salt. Precis innan serveringen, strö i örterna (så de inte tappar sin gröna färg). Servera sedan på några bitar av det hemlagade brödet.

Annons:

Liknande recept

Gubbröra

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  11 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr

Örtdressing

av Ulrika Davidsson
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Gubbröra, kockens recept

av Nils Emil Ahlin
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  12 ingr