Räkfond


Per Mobergs goda räkfond.

  •   Räkskal ( ca: 2 liter)
  • 1  gul lök
  • 0.5  purjolök
  • 1  morot
  • 1  fänkål
  • 0.5 flaska vin
  • 1 dl congac
  • 1 dl tomatpuré
  1. Rosta grönsakerna, tomatpurén och räkskalen i ugnen i 250 grader under 20 minuter.
  2. Häll sedan alltsammans i en gryta och häll i vinet och congacen. Fyll upp med vatten så att det täcker.
  3. Krydda med timjan, lagerblad och pepparkorn. Låt sedan koka i 20 minuter.
  4. Sila av skalen och koka ner till 1/3 blir kvar.

Annons:

Liknande recept

  •  20 ingr

Rullströmming

av Per Morberg
  •  11 ingr
  •  21 ingr

Glasmästarsill

av Per Morberg
  •  12 ingr
  •  20 ingr
  •  16 ingr

Räksoppa aye aye chihuahua

av Gustaf - Norrköping
  •  
  •  28 ingr