Foto: TV4

Helt grillat vildsvin med kantarellgräddsås


10

Helt grillat vildsvin med kantarellgräddsås och ugnsbakad potatis

  • 5 kg liten spädgris
  • 2  äpplen
  • 2  lökar
  • 1  morot
  •   timjan, rosmarin
  •   salt och peppar
  •   Kantarellsås
  • 0.5 liter kantareller
  • 1  gul lök
  • 4 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl kalvfond eller grönsakfond
  •   salt och peppar
  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt gallret längst ner i ugnen.
  2. Tag bort halsen och rensa och skölj vildsvinet. Klappa den torr med hushållspapper. Placera på grillgallret med långpanna under. Fyll vildsvinet med lök äpplen, morötter salt och peppar samt färska kryddor (timjan, rosmarin). Gnid in skinnet med med salt och peppar. Sy ihop buken med nål och tråd, och bind upp med tråd 4. Sätt in vildsvinet ugnen. Ös med buljongen som rinner ner i pannan med ca 30 minuters mellanrum. När buljongen i pannan har dunstat upp så tillsätter man ca 2 ?3 dl buljong.
  3. Dela dom stora potatisarna, salta, peppra och lägg i botten på ugnspannan tills dom blir mjuka. Tillaga vildsvinet i ugnen tills att termometern visar 80 grader i i lårdelen. Det tar ca 2 - 2,5 timmar. Flytta över vildsvinet till ett serveringsfat och låt den vila minst 20-30 minuter innan den kan skäras upp.
  4. Kantarellsås
  5. Rensa och grovhacka svampen. Skala och finhacka den gula löken.Stek svamp och lök i smör. Späd i grädden och fonden och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Annons:

Liknande recept

  •  50 min
  •  14 ingr
  •  23 ingr
  •  24 ingr
  •  80 min + 3 h för marinering
  •  19 ingr
  •  26 ingr