Boeuf Bourguignon à la Per Morberg
Foto: TV4

Boeuf Bourguignon à la Per Morberg av
Vad blir det för mat,  


2h

Per Morbergs recept på den klassiska franska köttgrytan Boeuf Bourguignon. Det här blir en rejäl laddning gryta. En riktigt matig och robust middag som smakar franskt och underbart. Räcker dessutom till flera matlådor.

I samma program lagade Per
Tomatsallad
Fruktsallad med bär

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.84/5   Röster: 38 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta. När det blivit ljusgult ska smålökarna i. Låt dem steka i ungefär 15 minuter utan lock. Rör om då och då.
  2. Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Låt koka under lock ungefär 10 minuter på medelstark värme.
  3. Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Lämna kvar stekfettet i grytan.
  4. Värm oljan i en stekpanna och stek oxköttet tills det fått färg.
  5. Lyft upp köttbitarna ur stekpannan och låt dem rinna av lite. Lägg dem i gjutjärnsgrytan.
  6. Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen. Strö över mjölet och tillsätt rödvinet och låt koka upp.
  7. Salta lätt och tillsätt mald peppar, sockerbiten och kryddbuketten, rör om. Låt grytan sjuda långsamt på spisen i cirka 1 timme tills köttet är mört.
  8. Garnera med nyfrästa champinjoner, rökt sidfläsk och smålök samt nyhackad persilja.
  •  15 ingr
  •  3 h
  •  26 ingr
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  11 ingr
Boeuf Skeppsholmen

Boeuf Skeppsholmen

av Malin Söderström
  •  15 ingr
  •  31 ingr
Kalops

Kalops

av recept.nu
  •  9 ingr
Rimmad oxbringa i tryckkokare

Rimmad oxbringa i tryckkokare

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 50 min
  •  10 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr