Per Morbergs sparrissoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Per Morbergs sparrissoppa
av
Vad blir det för mat,  


25 min 6

Sparrissoppa är enkelt att slänga ihop och blir riktigt mild och god.


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.54/5   Röster: 24 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
  3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.
Vit sparrissoppa

Vit sparrissoppa

av Per Morberg
  •  9 ingr
  •  20 ingr
  •  20 ingr
  •  10 ingr
  •  14 ingr
  •  1h 30 min
  •  11 ingr
  •  6 ingr
  •  14 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr