Foto: Fredrik Sandin Carlson

Per Morbergs sparrissoppa


25 min6

Sparrissoppa är enkelt att slänga ihop och blir riktigt mild och god.

  • 500 g grön sparris
  • 5 st schalottenlökar
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vittvin
  •   salt
  •   peppar
  1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
  3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Annons:

Liknande recept

  •  10 ingr

Grön sparrissoppa

av Roine - Umeå
  •  12 ingr

Sparrissoppa med parmesanost

av Jennie Benjaminsson
  •  12 ingr
  •  35 min
  •  14 ingr
  •  6 ingr
  •  20 ingr

Morbergs fisksoppa

av Per Morberg
  •  18 ingr