Per Morbergs sparrissoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Per Morbergs sparrissoppa
av
Vad blir det för mat,  


25 min 6 Tack för din röst

Sparrissoppa är enkelt att slänga ihop och blir riktigt mild och god.


  1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
  3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Vit sparrissoppa

av Per Morberg
  •  9 ingr
  •  20 ingr
  •  20 ingr
  •  6 ingr
  •  10 ingr
  •  14 ingr
  •  1h 30 min
  •  11 ingr
  •  14 ingr
  •  25 min
  •  14 ingr

Potatis- och purjolökssoppa

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  30 min
  •  10 ingr

Ratatouille

av Sacha Smederevac
  •  25 min
  •  7 ingr

Grön curry thai

av Andreas Hedlund
  •  25 min
  •  10 ingr
  •  20 min
  •  11 ingr

Linsragu med selleri, sparris och paprika

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  25 min
  •  17 ingr
  •  15 ingr

Mustig rotsaksgryta

av Jacob Wismar
  •  17 ingr