Per Morbergs inlagda rödbetor


Inlagda rödbetor, tillbehöret nummer ett till många husmansrätter! Det här recptet ger 1 kg inlagda rödbetor.

  • 1 kg rödbetor med blast
  • 2 dl ättika 12 %
  • 3 dl socker
  • 1 l vatten
  • 10 st vitpepparkorn
  • 2 msk vaniljsocker
  1. Fyll upp en stor kastrull med saltat vatten och låt det koka.
  2. Lägg ner dom sköljda betorna med blasten kvar. Små betor kan koka 30 minuter, stora i 50 minuter. Prova med en provsticka.
  3. Ta av blasten och skala sedan med händerna.
  4. Blanda och koka upp vatten, ättika, socker och vitpepparkornen. Lägg dom skalade betorna i en burk.
  5. Häll den kokande lagen över. Låt stå och dra några dygn innan servering.

Annons:

  •  9 ingr
  •  9 ingr
  •  10 min
  •  11 ingr

Inlagda rödbetor

av Fredrik Eriksson
  •  15 min
  •  6 ingr

Sillsallad

av Werner Vögeli
  •  3h
  •  15 ingr

Glasmästarsill

av Per Morberg
  •  12 ingr

Rödkål

av Per Morberg
  •  1h
  •  10 ingr