Per Morbergs inlagda rödbetor av
Vad blir det för mat,  


Tack för din röst

Inlagda rödbetor, tillbehöret nummer ett till många husmansrätter! Det här recptet ger 1 kg inlagda rödbetor.

  1. Fyll upp en stor kastrull med saltat vatten och låt det koka.
  2. Lägg ner dom sköljda betorna med blasten kvar. Små betor kan koka 30 minuter, stora i 50 minuter. Prova med en provsticka.
  3. Ta av blasten och skala sedan med händerna.
  4. Blanda och koka upp vatten, ättika, socker och vitpepparkornen. Lägg dom skalade betorna i en burk.
  5. Häll den kokande lagen över. Låt stå och dra några dygn innan servering.

Inlagd strömming

av Per Morberg
  •  14 ingr

Mjölksyrad gurka

av Per Morberg
  •  6 ingr
  •  8 ingr
  •  24 ingr
  •  14 ingr

Potatis- och primörsallad

av Fredrik Eriksson
  •  10 ingr

Rostade grönsaker

av Kråke Lithander
  •  20 min
  •  5 ingr

Rotfruktsgratäng

av Caroline Hofberg
  •  13 ingr

Nigellas goda potatismos

av Nigella Lawson
  •  30 min
  •  6 ingr

Dillinlagd gurka

av Pelle Johansson
  •  10 min
  •  7 ingr

Potatissallad med citron

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  8 ingr