Rökta räkor med aioli
Foto: TV4

Rökta räkor med aioli av
Vad blir det för mat,  


Tack för din röst

  1. Räkor
    Gör i ordning röken och rök räkorna i 10-15 minuter.
  2. Salta räkorna något med havssalt. Servera med aiolin här nedan.
  3. Saffransaiolin
    Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
  4. Tillsätt äggulorna.
  5. Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
  6. Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.
  •  23 ingr
  •  20 ingr

Aiolilindade Strömstadsräkor

av Michael - Strömstad
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  23 ingr

Fransk fiskgryta med aioli

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  60 min
  •  38 ingr
  •  20-25 min
  •  18 ingr

Skaldjurspaella med snabb aioli

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  17 ingr
  •  6 ingr

Dillkryddad laxtartar

av Michael Björklund
  •  2h 10 min
  •  7 ingr

Löjromsbakelse

av Inger Bjugård
  •  12 ingr

Tre sillsallader

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  24 ingr

Stekt kulpotatis

av Per Morberg
  •  6 ingr

Lime- och chilimarinerade räkor

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  7 ingr

Matjessushi

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  5 ingr

Löjromssmörgås

av Lars Viktorsson
  •  15 min
  •  4 ingr