Foto: TV4

Rökta räkor med aioli


  • 1  Aburök eller annat fabrikat (följ respektive instruktion för rökning)
  •   alspån
  • 800 g färska räkor
  •   havssalt
  •   citron och dill till garnering

Saffransaioli

  • 2-3  vitlöksklyftor
  • 0,5  lime
  • 2  äggulor
  • 2,5 dl neutral olja
  •   salt och peppar, efter smak
  • 0,5 g saffran, ca 1 pkt
  1. Räkor
    Gör i ordning röken och rök räkorna i 10-15 minuter.
  2. Salta räkorna något med havssalt. Servera med aiolin här nedan.
  3. Saffransaiolin
    Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
  4. Tillsätt äggulorna.
  5. Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
  6. Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.

Annons:

  •  23 ingr
  •  36 ingr
  •  1 h
  •  22 ingr

Carpaccio på strutsfilé

av Nic - Stockholm
  •  14 ingr

Marulksmedaljong och pilgrimsmussla

av Birgitta och Bo - Stockholm
  •  27 ingr
  •  50 min
  •  25 ingr