Foto: Martin Löf

Hembakat hamburgerbröd


4

Per Morbergs hemlagade hamburgerbröd gör hamburgaren godare än godast.

  • 0.5 pkt jäst
  • 6 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • 2 msk havssalt
  1. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
  2. Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
  3. Blanda degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara kladdig.
  4. Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
  5. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).
  6. Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Grädda i ugnens mitt i ca
    10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen-fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen över bullarna så att det fräser till.

Annons:

Liknande recept

Stekt kulpotatis

av Per Morberg
  •  6 ingr

Grissini

av Tina Nordström
  •  7 ingr

Birgittas baguetter

av Anders Levén
  •  8 ingr

Hembakat bröd

av Per Morberg
  •  2h 40 min
  •  6 ingr

Rullströmming

av Per Morberg
  •  11 ingr
  •  9 ingr