Grillade rödbetor med honungsvinägrett och rökt sidfläsk

Grillade rödbetor med honungsvinägrett och rökt sidfläsk
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Grillade rödbetor med honungsvinägrett och rökt sidfläsk

8 ingredienser

Rödbetor är rika på mineraler och fibrer. Grilla dem knapriga och servera med en söt honungsvinägrett. Lägg till lite rökt sidfläsk så blir rätten fulländad.

Vintips:

6498 Stoneleigh Riesling 2000, Nya Zeland, 88 kr.

6463 Koonunga Hill Chardonnay 2001, Australien, 74 kr.

Ingredienser

portioner
  • 1 rödbeta, kokt
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl olivolja
  • 2 skivor rökt sidfläsk
  • 1 knippe rucolasallad
  • 20 pinjenötter

Gör så här

  1. Skiva rödbetan i 2 cm tjocka skivor.
  2. Grilla rödbetan så den blir knaprig på båda sidor.
  3. Koka upp buljong och honung och låt svalna.
  4. Tillsätt vinäger, olivolja och rostade pinjenötter.
  5. Grilla även sidfläsket och lägg upp snyggt med riven ruccolasallad.